En 2007 l’Ajuntament d’Alfara va encarregar a la parella d’historiadors de l’art formada per Beatriu Navarro i Josep Lluís Cebrián, un fullet divulgatiu sobre el nostre patrimoni històric. Beatriu i Josep Lluís són investigadors, responsables de nombrosos estudis sobre la història i el patrimoni del nostre poble —que anirem enllaçant a Alfarapèdia poc a poc—, i autors del text i les fotografies del document.

En 2009 es va actualitzar el fullet. És un llibret de deu pàgines molt ben editat que dóna idea del gran patrimoni que existeix a Alfara, de la seua importància en el context valencià, de la seua singularitat i monumentalitat. Inclou informació bàsica sobre el Palau de la Senyoria, l’edifici de l’Ajuntament, l’església de Sant Bartomeu, l’antic convent de Sant Dídac, la Casa de la Sirena, el Paretó, el Fumeral, el Molí i el Calvari, i mencions al Teatret, la conservera i tres retaules ceràmics del segle XVIII distribuïts pels nostres carrers. Inclou un mapa de situació i altres informacions

El seu contingut es pot llegir a l’entrada Un passeig pel patrimoni històric i artístic d’Alfara del Patriarca (l’Horta Nord) del Bloc de Beatriu Navarro. Història de l’art i altres històries, o es pot llegir o descarregar d’ací baix. A l’Ajuntament es pot aconseguir la versió en paper, però calia que també estiguera accessible en este arxiu digital.

A continuació podeu veure les pàgines del fullet com a imatges:

Títol Patrimoni històric
Editen Ajuntament d’Alfara del Patriarca
Textos i Fotografies Beatriu Navarro i Josep Lluís Cebrián
Descàrrega
Data de publicació Dijous 23 de setembre de 2021

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *