Inma Rodríguez, Xaro Muñoz i l’Agrupació Musical

Entrevistem a Inma Rodríguez i Xaro Muñoz, membres de la Junta Directiva de l’Agrupació Musical D’Alfara des de fa 17 anys. L’Agrupació es va fundar en 1990, i tres anys després es va crear la Banda de Música. La seua Escola compta amb un centenar d’alumnes, la banda amb desenes de músics i l’Agrupació amb prop de 250 socis; segurament és l’entitat cultural més important de la localitat.

Entrevista a Manuel Molins

Repleguem l'entrevista que Josep Marí, aleshores regidor de Cultura, va fer al nostre dramaturg Manolo Molins, sobre els seus inicis a Alfara en el Grup 49 i el seu treball de tota una vida en les arts, l'escena i la literatura.

Carmen Sanfélix Bailach, Forn del Carreró – Panadería Hnos. Sanfélix Bailach

Entrevistem a Carmen Sanfélix Bailach que, junt als seus germans, regenta el forn del carreró ("Panadería Hnos. Sanfélix Bailach") que els seus pares agarraren en 1961. Carmen no només ens rep, sinó que ens convida a tastar alguns dels seus dolços, tota una experiència gastronòmica.

Pare Wenceslao / Maximino Lluesma Català

El Pare Wenceslao (1931) ens parla de l’Alfara de la seua infància, en el moment més convuls dels segle XX (República, guerra i postguerra), i també de la seua trajectòria com a caputxí, predicador o professor de teologia.

Treballadores d’Alfara: «Dones del Carraixet – Vol. I.»

Compartim el curtmetratge «Dones del Carraixet -Vol. 1», produït per la Mancomunitat del Carraixet i l'empresa Equality Momentum, que s'ocupa de la memòria d'algunes dones treballadores en la postguerra. Un material bellíssim en què Vicenta Murillo i Amparo Zamorano recorden a les seues mares, Carmen Lluesma Catalá i Vicenta Palanca Carlo, respectivament, i Conchín Arnau parla dels seus anys de treball en diferents fàbriques de la comarca.

Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?